Un britanic a fost arestat din greşeală în locul unui cap al Mafiei siciliene. Diabolik se lăuda că „a umplut singur un cimitir”

Un britanic a fost arestat din greşeală în locul unui cap al Mafiei siciliene. Diabolik se lăuda că „a umplut singur un cimitir”

Avocatul unui bărbat din Liverpool arestat din greşeală în Olanda, confundat cu capul mafiei siciliene căutat de poliţie de aproape 30 de ani, solicită autorităţilor italiene să retragă mandatul de arestare împotriva sa, relatează The Guardian.

Miercurea trecută, un britanic în vârstă de 54 de ani, identificat de avocatul său drept Mark L, a fost încătuşat, în timp ce lua masa într-un restaurant din Haga, de către poliţişti înarmaţi care i-au pus o glugă peste cap şi l-au târât în faţa a zeci de clienţi îngroziţi, potrivit relatărilor din presa locală.

Arestarea a avut loc după ce Italia ar fi cerut autorităţilor olandeze executarea unui mandat internaţional de arestare, considerând că bărbatul este fugarul numărul unu al mafiei siciliene, Matteo Messina Denaro, care este căutat din 1993.

„Când mi-au spus că a fost arestat pentru că se credea că este Matteo Messina Denaro, am crezut că glumesc. Clientul meu s-a născut şi a crescut în Anglia şi are un accent de Liverpool foarte puternic. A fost evident de la început că era o neînţelegere,” a spus avocatului bărbatului, Leon van Kleef, pentru Guardian.

Van Kleef a spus că bărbatul a mers în Olanda pentru a urmări la Marele Premiu de Formula 1 din weekendul anterior de la Zandvoort şi că a mai rămas câteva zile la Haga. Bărbatul a fost arestat în timp ce mânca într-un restaurant din centrul oraşului Haga, aflat la 3 kilometri de sediul Tribunalului Penal Internaţional.

Procurorii olandezi au făcut arestarea la cererea specifică a autorităţilor italiene. După arestarea din restaurant, poliţia l-a dus pe bărbat la închisoarea de maximă siguranţă Vught.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt