Un rus cere pace pentru Ucraina: „Mariupol, Bucha, Herson, Cernihiv. Merităm să fim proscrişi”

Un rus cere pace pentru Ucraina: „Mariupol, Bucha, Herson, Cernihiv. Merităm să fim proscrişi”

Într-un oraş situat la opt ore de mers de Moscova, un bărbat care are o mică afacere protestează public faţă de război. El cere libertate pentru Ucraina, încetarea invaziei şi vopseşte cu litere uriaşe numele localităţilor bombardate de ruşi. Spune că astfel, cei care cred informaţiile despre operaţiunea specială pot afla adevărul despre război. "Acum ruşii sunt proscrişi. Merităm să fim", spune el reporterului BBC care a realizat reportajul în Russko-Visotskoie.

Cu vopsea de culoare roşu aprins, Dmitri Skurikin a pictat mesajul: "Pace pentru Ucraina, libertate pentru Rusia!" şi a enumerat numele oraşelor ucrainene care au fost atacate de armata rusă.

"Mariupol, Bucha, Herson, Cernihiv şi multe altele. M-am gândit că acesta ar fi o modalitate bună de a afla informaţii. În primele săptămâni de război oamenii noştri nu ştiau ce se întâmplă. Ei credeau că se desfăşoară un fel de operaţiune specială pentru a îndepărta dependenţii de droguri din guvernul ucrainean. Nu ştiau că Rusia bombardează oraşele ucrainene", a povestit Dmitri.

Afla mai multe despreprotestrazboirusucraina
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt