UPDATE - VIDEO - Un român a murit în centrul Italiei, într-o explozie la o centrală hidroelectrică a Enel pe barajul artificial Suviana. Alţi trei morţi, trei răniţi şi cinci dispăruţi în accident

UPDATE - VIDEO - Un român a murit în centrul Italiei, într-o explozie la o centrală hidroelectrică a Enel pe barajul artificial Suviana. Alţi trei morţi, trei răniţi şi cinci dispăruţi în accident

Cel puţin patru persoane au murit, alte trei au fost rănite, iar alte cinci persoane au fost date dispărute marţi după-amiaza, într-o explozie la o centrală hidroelectrică, în centrul Italiei, anunţă prefectura din Bologna, relatează AFP.

Autorităţile italiene au confirmat decesul unui cetăţean român în urma exploziei produse marţi la hidrocentrala Bargi din Camugnano, soldată cu decesul a patru persoane, rănirea gravă a altor trei, precum şi cu dispariţia a şase persoane, a anunţat miercuri Ministerul român de Externe.
 
  
Potrivit presei italiene, românul avea 45 de ani şi era rezident în Settimo Torinese.
 
MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Bologna nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest incident.
 
Reprezentanţii Consulatului General al României la Bologna continuă dialogul cu autorităţile locale, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor, inclusiv în vederea eliberării certificatului de deces şi a repatrierii trupului neînsufleţit, în funcţie de solicitări, cu respectarea procedurilor legale din Republica Italiană, precizează Ministerul român de Externe răspunzând unei solicitări News.ro.
 
MAE aminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Bologna: +39 051 5872120; +39 051 5872209, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.
 
De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al consulatului: +39 3248035171.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Se pare că a avut loc o surpare a dalei planşeului, iar salvările sunt dificile pentru că a pătruns multă apă în interiorul celui de-al optulea etaj al subsolului”, a anunţat primarul oraşului vecin al Camugnano, Marco Masinara.

Potrivit unui reprezentant al pompierilor din Bologna, Calogero Turturici, intervievat de o televiziune locală, era imposibil imediat să se stabiolească cauzele acestui accident.

Sediul în care a avut loc explozia a fost parţial inundat, era plin de fum şi era inaccesibil imediat, a anunţat el.

Un bilanţ anterior al prefecturii anunţa trei morţi, trei răniţi şi şase dispăruţi.

Enel Green Power, unitatea de producţie de energie regenerabilă a gigantului Enel, care exploatează centrala, a anunţat că se coordonează cu autorităţile după accidient, care a avut loc pe barajul artificial Suviana, situat la Camugnano, o comună mică.

Într-o declaraţie făcută AFP, întreprinderea a anunţat că un incendiu a cuprins unul dintre cele două grupuri ale Centralei de la Bargi.

”După anchetă, bazinul barajului uzinei de la Bargi nu a fost avariat şi este în siguranţă”, a precizat întreprinderea.

Producţia a fost întreruptă, însă acest lucru nu are un imapct asupra aprovizionării locale şi naţionale, a subliniat ea.

Enel anunţă că continuă ”să opereze aplicând toate măsurile de securitate necesare, conform procedurilor interne, pentru a garanta evacuarea personalului”.

Premierul italian Giorgia Meloni a anunţat pe reţele de socializare că ”urmăreşte cu teamă veştile proaste despre explozie”.

”Urmărim cu îngrijorare evoluţiile în acest dosar”, a reacţionat, la rândul său, pe X vicepremierul Antonio Tajani.

Afla mai multe desprebarajitaliamortidisparuti
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt