Victimele colaterale ale războiului din Ucraina, animalele de la Zoo

Victimele colaterale ale războiului din Ucraina, animalele de la Zoo

În zona Bahmut bombardamentele nu contenesc. Clădirile încă în picioare sunt puţine, civilii au plecat în mare parte. La Grădina Zoologică însă, animalele au rămas. Suferă cumplit. Abia dacă mai au hrană şi îngrijitorii sunt nevoiţi să le ţină în cuşti neîncăpătoare. Relocarea lor este periculoasă, mai ales că linia frontului este extrem de aproape şi oricând poate avea loc o tragedie. Urmăriţi un material realizat de Marius Saizu şi Nichi Anghel la o grădină zoologică din Bilîţke.

Grădina zoologică din Bilîţke era, înainte de război, un loc în care o mulţime de persoane mergeau zilnic să vadă animalele sălbatice. Acum, îngrijitorii fac eforturi colosale să le poată hrăni. Locul este de altfel mult prea mic pentru animale. Şi din păcate relocarea lor este extrem de periculoasă.

Tot din cauza războiului, veniturile grădinii zoologice sunt aproape inexistente şi asta pentru că prea puţini oameni mai merg să o viziteze. De la începerea războiului, România a primit mai multe animale de la grădinile zoologice din Harkov şi nu numai. O mare parte dintre ele au ajuns la Grădina Zoologică de la Suceava.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt