VIDEO - Biden, susţinut de Obama şi Clinton să strângă 25 de milioane de dolari la New York

VIDEO - Biden, susţinut de Obama şi Clinton să strângă 25 de milioane de dolari la New York
foto: news.ro

Preşedintele american Joe Biden este susţinut de către predecesorii săi democraţi Barack Obama şi Bill Clinton la o seară de strângere de fonduri, la New York, să stângă 25 de milioane de dolari (peste 23 de milioane de euro) în vederea unei impulsionări a campaniei şefului statului, relatează Reuters, citată de news.ro.

Cei trei participă la o discuţie animată de către Stephen Colbert, prezentatorul Late Show, la Radio City Music Hall, în faţa a mii de invitaţi, la cea mai de succes strângere de fonduri din istorie, consideră campania lui Biden.

Muzicienii Queen Latifah, Lizzo, Ben Platt, Cynthia Erivo şi Lea Michele urmează să cânte la eveniment, iar unii dintre invitaţi urmează să fie fotografiaţi împreună cu cei trei preşedinţi de către celebra fotografă Annie Leibovitz.

Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, se confruntă cu îngrijorări tot mai mari cu privire la vârsta sa şi capacitatea de a îndeplini un al doilea mandat de patru ani.

 

Sondaje recente Reuters/Ipsos arată că rata aprobării preşedintelui este de 40% şi că cursa împotriva adversarului său Donald Trump, în vârstă de 77 de ani, este strânsă.

ÎNGRIJORĂRI CU PRIVIRE LA O EVENTUALĂ VICTORIE A LUI TRUMP

Biletele la evenimentul de joi costă între 250 şi 500.000 de dolari, potrivit unui democrat la cuent cu evenimentul. la care urmează să ia parte peste 5.000 de persoane.

Acest eveniment nu este transmis în direct la televiziune, însă campania lui Biden preconiza să difuzeze imagini pe reţele de socializare.

Mici donatori pot plăti 25 de dolari pentru a participa la un eveniment virtual cu cei trei.

Joe Biden a efectuat vizite în cele mai importante state, după discursul despre starea Uniunii de la începutul lunii, dar a vorbit şi unor mulţimi mai restrânse, într-o strategie deliberată vizând să pună accentul asupra interacţiunii cu americani obişnuiţi.

Vicepreşedinta Kamala Harris străbate, la rândul său, America.

Susţinerea lui Barack Obama, care se bucură de o mare popularitate în rândul democraţilor, ar putea să consolideze entuziasmul unor tineri alegători şi unor progresişti care au votat cu Joe Biden în 2020, dar care sunt furioşi din cauza susţinerii neclintite a acestuia a Israelului, după atacul de la 7 octombrie.

”Cifrele nu mint: evenimentul de azi (joi) este o demonstraţie de forţă masivă şi o adevărată reflecţie a elanului realegerii ticketului Biden-Harris”, apreciază într-un comunicat copreşedintele campaniei, Jeffrey Katzenberg.

Campania în vederea realegerii lui Joe Biden a strâns peste 53 de miloane de dolari în februarie şi zece milioane de dolari în 24 de ore după discursul de la 7 martie în Congres.

Joe Biden l-a depăşit cu regularitate în colectarea fondurilor pe Donald Trump.

Barack Obama i-a spus lui Joe Biden că este îngrijorat de o eventuală victorie a lui Donald Trump, înainte de o remaniere a echipei preşedintelui, care a trimis doi oficiali de rang înalt de la Casa Albă în campanie, cu cartierul general la Wilmington, în Delaware.

Fostul preşedinte a fost recent la Casa Albă pentru a pregăti o înregistrare îcu ocazia sărbătoririi Legii îngrijirilor abordabile de sănătate (Affordable Care Act), mai cunoscută sub numele de ”Obamacare”, pe care a promulgat-o.

Joe Biden face campanie pe tema eforturilor sale de a consolida Obamacare şi îi acuză pe republicani că vor să o anuleze.

Donald Trump nu a pierdur ocazia evenimentului organizat de Biden, Obama şi Clinton şi a lansat un apel către susţinătorii săi.

”Cartelul Obama-Clinton crede că ne va bate mâine, dar eu am ceva ce ei nu vor avea niciodată”, a declarat el într-un apel la o strângere de fonduri, miercuri, referindu-se la susţinătorii săi.

Afla mai multe desprebidenobamaclintonfonduri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt