Vulcanul Cumbre Vieja îşi continuă activitatea

Vulcanul Cumbre Vieja îşi continuă activitatea

Este a treia zi în care vulcanul Cumbre Vieja face ravagii pe insula La Palma! Până acum vulcanul a emis 20.000 de tone de dioxid de sulf iar râul de lavă avansează cu 300 de metri pe oră înspre ocean! Experţii avertizează asupra momentului în care lava va ajunge la Atlantic. Atunci vor avea loc explozii şi degajări mari de fum toxic. Între timp, mii de oameni sunt evacuaţi. Pe insulă se află şi 50 de români.

Până acum, vulcanul care a început să erupă după 50 de ani de inactivitate a obligat 6,000 dintr-un total de 80,000 de oameni care trăiesc pe insulă, să îşi părăsească locuinţele.

Şi cei care nu au fost încă nevoiţi să îşi părăsească locuinţele sunt îngijoraţi de ce se întâmplă şi spun că autorităţile nu ar trebui să permită construirea caselor în asemenea locuri.

Autorităţile i-au anunţat deja pe locuitorii insulei că vor face tot ce e posibil pentru a-i ajuta să reconstruiască tot ce a fost şi va fi distrus de lavă.

Daunele totale provocate de erupţia vulcanului până în acest moment sunt estimate la peste 400 de milioane de euro. Din fericire, nu s-a înregistrat nicio victimă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt