Zelenski face turul Europei

Zelenski face turul Europei

Volodimir Zelenski îşi continuă turul de forţă prin Europa. Azi a fost întlnirea cu premierul britanic, după ce în week s-a văzut cu preşedintele francez şi cu Olaf Scholtz, cancelarul Germaniei. Vizitele sunt parte a efortului ucrainean de consolidare a relaţiile bilaterale. Tototdată, Zelesnki speră la mai mult sprijin miltiar pentru demararea contraofensivei.

Volodimir Zelenski a discutat cu premierul britanic Rishi Sunak despre crearea unei coaliţii de avioane. Purtătorul de cuvânt al premierului Marii Britanii a anunţat că ţara nu va trimite avioane de luptă Ucrainei, după ce armata ucraineană a indicat că ar prefera să folosească avioanele F-16. Chiar dacă nu trimite avioane, Marea Britanie poate juca un rol important în această coaliţie, prin pregătirea piloţilor sau logistică. Zilele trecute Marea Britanie a anunţat că va trimite Kievului rachete cu rază lungă de acţiune.

Ajutorul venit din partea Marii Britanii nu va influenţa rezultatul operaţiunii militare speciale, a fost răspunsul prompt al Kremlinului. Înaintea de vizita în Marea Britanie, preşedintele Zelenski s-a întâlnit, la Paris cu preşedintele Emmanuel Macron. Acesta a promis sprijin suplimentar Kievului. Franţa va furniza în zilele următoare zeci de tancuri uşoare şi vehicule blindate care vor ajunge pe frontul ucrainean.

Cu o zi înainte, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz a anunţat un sprijin militar de 2,7 miliarde de euro pentru Ucraina.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt