Facebook i-a dat ”unfriend” Australiei – Focus Prima TV

Facebook i-a dat ”unfriend” Australiei

O decizie fără precedent a fost luată în Australia: Facebook a blocat conținutul publicațiilor media pentru utilizatorii din întregul continent. Scandalul a apărut în urma unui conflict cu autoritățile de la Canberra care cer rețelei sociale să plătească firmele care produc conținut jurnalistic.

Toate paginile site-urilor de știri locale și internaționale au fost blocate astăzi de rețeaua socială Facebook în Australia. Decizia radicală vine în contextul în care, în doar câteva zile, Parlamentul local urmează transpună în lege o propunere prin care giganții din social media vor fi obligați să plătească
pentru conținutul distribuit .

Oficialii de la Canberra au condamnat decizia companiei americane. 17 milioane de australieni accesează Facebook cel puțin o dată pe lună.

La scurt timp, Facebook a repornit paginile insituțiilor guvernamentale. Celelalte au rămas însă în continuare închise. În luna ianuarie, reprezentanții Google au anunțat și ei că vor bloca motorul de căutare în Australia dacă guvernul va implementa legea care presupne efectuarea de plăți creatorilor de conținut.

Total
0
Shares
Total
0
Share