Facturi mari, temperaturi mici în clase - Focus Prima TV

Facturi mari, temperaturi mici în clase

Facturile uriașe la energie au impact direct asupra campaniei de vaccinare! Primarul din Motru cere închiderea centrului de vaccinare din oraș după ce doar factura la gaze a venit 35.000 de lei. Iar un liceu din Arad are de achitat, atenție, 100.000 de lei pentru încălzire. În tot acest timp, paradoxal, elevii îngheață de frig în clase. Majoritatea unităților de învățământ din oraș funcționează în clădiri vechi, de accea pierderile de căldură sunt considerabile.

100.000 de lei. Este factura la încălzire primită de Liceul Aurel Vlaicu din Arad doar pentru o singură lună, decembrie.

Unitatea de învățământ e compusă din patru clădiri. În ciuda facturii piperate la încălzire, în toate este frig. În sălile de clasă, elevii stau îmbrăcați ca afară.

La un alt liceu din Arad toate facturile au venit cu mult mai mari decât iarna trecută.

Bugetul unității de învățământ este cu mult depășit, așa că singura soluție rămâne plafonarea. Și primăria este în impas. Bugetul local nu poate acoperi facturile majorate. Primarul speră să primească ajutor de la guvern.

Și în județul Gorj, primăriile sunt depășite de situație. Primarul din Motru ia în calcul închiderea centrului de
vaccinare din oraș după ce a primit o factură la gaze de 35.000 de lei pentru lunile noiembrie și decembrie.

Și instituțiile de cultură din toată țara au fost crunt lovite de facturi. Pentru consumul la gaze din luna decembrie, Teatrul Național din București trebuie să plătească… un milion de lei. O factură de aproape opt ori mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut.

Iar la Castelul Peleș, nota de plată pentru gazul consumat în luna decembrie este de 86.000 de lei. Operele de artă nu pot fi păstrate la temperaturi mici deoarece se pot deteriora.

Total
0
Shares
Total
0
Share