Fără alimentare în stațiunea Mamaia – Focus Prima TV

Fără alimentare în stațiunea Mamaia

Patronii magazinelor alimentare din Mamaia au aflat ca de 11 ani încalcă o lege care le interzice vânzarea de mezeluri, brânzeturi și patiserie în stațiunile turistice. Astfel de unități de alimentație publică nu vor mai primi aviz de funcționare din partea primăriei Constanța. În cele trei luni rămase până la deschiderea sezonului estival, patronii de chioșcuri și alimentare au două opțiuni: fie își inchid afacerile, fie se
reprofilează!

Stațiunea Mamaia a ajuns de-a lungul anilor raiul comercianților care și-au deschis afaceri în punctele cheie din zonă. Pentru că fluxul mare de turiști le-a adus încasări spectaculoase, numărul lor s-a înmulțit.

Constănțenii și turiștii care ajung iî Mamaia chiar și pentru o escapadă de weekend spun că tocmai aceste magazine, shaormerii și patiserii, creează disconfort în perioada sezonului estival. Pe faleză, la peste 30 de grade Celsius, turiștii fac slalom printre tarabele care emană diverse mirosuri, greu de suportat. Centrul stațiunii Mamaia este un furnicar insalubru, de multe ori.

Primăria din Constanța a găsit o Hotărâre de Guvern din 2001 care interzice comercializarea în stațiunile turistice a alimentelor, și a preparatelor din carne, lapte sau ouă, ori a produselor de patiserie și de cofetărie.

Aceeași hotărâre de guvern interzice și vanzarea băuturilor alcoolice în afara restaurantelor sau complexurilor hoteliere. Patronii chisocurilor sunt puşi la zid.

Și patronii de restaurante și beach-baruri sunt împotriva buticarilor. Ei spun că aceste mici unități alimentare reprezintă o concurență neloială, iar desființarea lor ar însemna ridicarea la un nivel cu adevărat exclusivist al stațiunii.

Deocamdată amenzile sunt mici. Un patron care ar vinde în continuare astfel de produse ar plati numai 100 de lei amendă. O sumă mult prea mică, spun reprezentanții Primăriei Constanța.

Total
0
Shares
Total
0
Share