Fără alimentare în staţiunea Mamaia

Fără alimentare în staţiunea Mamaia

Patronii magazinelor alimentare din Mamaia au aflat ca de 11 ani încalcă o lege care le interzice vânzarea de mezeluri, brânzeturi şi patiserie în staţiunile turistice. Astfel de unităţi de alimentaţie publică nu vor mai primi aviz de funcţionare din partea primăriei Constanţa. În cele trei luni rămase până la deschiderea sezonului estival, patronii de chioşcuri şi alimentare au două opţiuni: fie îşi inchid afacerile, fie se
reprofilează!

Staţiunea Mamaia a ajuns de-a lungul anilor raiul comercianţilor care şi-au deschis afaceri în punctele cheie din zonă. Pentru că fluxul mare de turişti le-a adus încasări spectaculoase, numărul lor s-a înmulţit.

Constănţenii şi turiştii care ajung iî Mamaia chiar şi pentru o escapadă de weekend spun că tocmai aceste magazine, shaormerii şi patiserii, creează disconfort în perioada sezonului estival. Pe faleză, la peste 30 de grade Celsius, turiştii fac slalom printre tarabele care emană diverse mirosuri, greu de suportat. Centrul staţiunii Mamaia este un furnicar insalubru, de multe ori.

Primăria din Constanţa a găsit o Hotărâre de Guvern din 2001 care interzice comercializarea în staţiunile turistice a alimentelor, şi a preparatelor din carne, lapte sau ouă, ori a produselor de patiserie şi de cofetărie.

Aceeaşi hotărâre de guvern interzice şi vanzarea băuturilor alcoolice în afara restaurantelor sau complexurilor hoteliere. Patronii chisocurilor sunt puşi la zid.

Şi patronii de restaurante şi beach-baruri sunt împotriva buticarilor. Ei spun că aceste mici unităţi alimentare reprezintă o concurenţă neloială, iar desfiinţarea lor ar însemna ridicarea la un nivel cu adevărat exclusivist al staţiunii.

Deocamdată amenzile sunt mici. Un patron care ar vinde în continuare astfel de produse ar plati numai 100 de lei amendă. O sumă mult prea mică, spun reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt