Fără căldură la spital – Focus Prima TV

Fără căldură la spital

Cad spitalele pe noi! Este strigătul disperat al medicilor din multe unități medicale din țară. Spre exemplu, spitalul Marius Nasta din Capitală funcționează într-o clădire veche de peste o sută de ani care se poate prăbuși oricând. În tot acest timp, pacienții de la Victor Babeș stau de zile întregi în frig și fără apă caldă.

Retincența românilor de a merge la doctor are un fundament cât se poate de real. Munca medicilor este subminată de condițiile în care sunt nevoiți să-și desfășoare activitatea. La spitalul Victor Babeș din Capitală pacienții stau în frig de zile bune. Astăzi au rămas și fără curent electric. Este doar o avarie minoră, spune managerul unității medicale.

Problemele sunt nelipsite din spitalele românești. Dacă nu este vorba de căldură și apă caldă, atunci actul medical se desfășoară în clădiri improprii. Este și cazul insititutului Marius Nasta.

Pe hârtie, soluția este simplă. Construirea de noi spitale. În realitate, totul se lovește de subfinanțarea cronică a infrastructurii medicale.

Dezastrul din spitale se reflectă deja în percepția românilor cu privire la sistemul medical. Mulți sunt mai speriați de o posibilă internare decât de boala în sine.

De altfel, un studiu recent arată că 7 din 10 români se tem mai mult de spitalizare decât de infectarea cu noul coronavirus.

Total
0
Shares
Total
0
Share