Fără căldură la spital

Fără căldură la spital

Cad spitalele pe noi! Este strigătul disperat al medicilor din multe unităţi medicale din ţară. Spre exemplu, spitalul Marius Nasta din Capitală funcţionează într-o clădire veche de peste o sută de ani care se poate prăbuşi oricând. În tot acest timp, pacienţii de la Victor Babeş stau de zile întregi în frig şi fără apă caldă.

Retincenţa românilor de a merge la doctor are un fundament cât se poate de real. Munca medicilor este subminată de condiţiile în care sunt nevoiţi să-şi desfăşoare activitatea. La spitalul Victor Babeş din Capitală pacienţii stau în frig de zile bune. Astăzi au rămas şi fără curent electric. Este doar o avarie minoră, spune managerul unităţii medicale.

Problemele sunt nelipsite din spitalele româneşti. Dacă nu este vorba de căldură şi apă caldă, atunci actul medical se desfăşoară în clădiri improprii. Este şi cazul insititutului Marius Nasta.

Pe hârtie, soluţia este simplă. Construirea de noi spitale. În realitate, totul se loveşte de subfinanţarea cronică a infrastructurii medicale.

Dezastrul din spitale se reflectă deja în percepţia românilor cu privire la sistemul medical. Mulţi sunt mai speriaţi de o posibilă internare decât de boala în sine.

De altfel, un studiu recent arată că 7 din 10 români se tem mai mult de spitalizare decât de infectarea cu noul coronavirus.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt