Fermierii francezi s-au enervat din cauză că Marea Britanie ar putea interzice controversatul foie gras: Să vină să ne vadă gâștele – Focus Prima TV

Fermierii francezi s-au enervat din cauză că Marea Britanie ar putea interzice controversatul foie gras: Să vină să ne vadă gâștele

Guvernul britanic analizează posibilitatea interzicerii importurilor de foie gras, invocând modul brutal prin care sunt hrănite forțat rațele și gâștele. Inițiativa nu este privită cu ochi buni în Franța, care este cel mai mare producător, consumator și exportator de foie gras din lume.

Acest sortiment de pate este produs din ficat de raţă sau de gâscă. Păsările sunt hrănite forţat, înainte ca ficaţii graşi ai acestora să fie extraşi.

Șefa asociației producătorilor de foie gras din Franța, Marie-Pierre Pé, s-a declarat șocată și revoltată de această veste și i-a invitat pe parlamentarii britanici, cei care au avut această inițiativă, să viziteze fermele din Franța care produc foie gras să vadă singuri dacă într-adevăr păsările sunt hrănite într-un mod atât de crud și de chinuitor, așa cum susțin ei.

Marie-Pierre Pé reprezintă interesele a aproximativ 3.500 de producători de foie gras francezi.

Total
0
Shares
Total
0
Share