Florar la 93 de ani – Focus Prima TV

Florar la 93 de ani

Un arădean a devenit cel mai vechi florar activ din Europa. În serele moștenite de zeci de ani de la familia sa, bărbatul cultivă peste 500 de mii de flori de sezon. De asemenea, anul acesta, afacerea sa sărbătorește centenarul.

Alois Weil îngrijește flori de-o viață. Bărbatul are 93 de ani și lucrează la afacerea deschisă de tătăl său din 1921. A intrat în seră de mic copil, de când a învățat să facă primii pași.

Florarul din Arad cultivă zambile și lalele după tehnica folosită acum 100 de ani de tatăl său., iar la 6 dimineața este deja în seră să se asigure de faptul că florilor nu le lipsește nimic. Bărbatul speră ca pasiunea sa pentru flori să îi inspire și pe tinerii care il ajută în sere și să ducă mai departe munca sa de o viață.

Cumpărătorii sunt foarte mulțumiți de serviciile oferite, dar și fascinați de multitudinea de flori pe care o văd când intră în seră.

Florile din serele celui mai în vârstă florar din Europa ajung în special pe piețele din Arad și Timișoara. Din serele lui Weil Alois, zambilele și lalelele pleacă cu 5 lei bucata, spre deosebire de piață, unde prețul se dublează.

Total
0
Shares
Total
0
Share