Fonduri europene 2021 – România riscă să piardă 760 milioane EURO - Focus Prima TV

Fonduri europene 2021 – România riscă să piardă 760 milioane EURO

Submăsura 4.1 este probabil cea mai așteptată linie de finanțare din fonduri europene pentru fermierii care vor să facă investiții în exploatațiile pe care le dețin. În perioada de tranziție 2021-2022, submăsura 4.1 are un buget de 760 milioane euro, împărțit pentru mai multe sectoare din agricultură. Cu toate acestea, dacă autoritățile nu se grăbesc cu lansarea ghidurilor finale și a sesiunilor de depunere a proiectelor, o parte din acești bani ar putea rămâne neaccesați.

Consultantul Ion Păunel a atras atenția asupra acestui fapt în emisiunea ”Agricultura la Raport”, somându-i pe reprezentanții Ministerului Agriculturii și ai Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) să lanseze cât mai repede ghidurile finale pentru submăsura 4.1.

”Submăsura 4.1 se splitează începând de anul acesta în mai multe componente. Sunt per total 760 milioane euro, pentru fiecare sector sunt anumite sume de bani. Pentru legumicultură și cultura cartofului avem 150 milioane de euro separat, și este pentru prima dată când legumicultura are bani separați. Pentru tinerii fermieri care au mai mult de 24 de luni, dar nu mai mult de 60 de luni de când s-au instalat, există o măsură dedicată unde pot accesa fonduri europene pentru echipamente și utilaje. Mai avem pentru cultura mare, pentru zootehnie și așa mai departe.

Total
0
Shares
Total
0
Share