Furtunile au făcut prăpăd - Focus Prima TV

Furtunile au făcut prăpăd

România e sub ape! Ploile torențiale au făcut prăpăd în mai multe județe iar sute de localități sunt parcă rupte de lume din cauza inundațiilor. În județul Iași un bărbat a fost lovit de trăsnet pe un câmp, iar în Bârlad apa de pe bulevarde a depășit 1 metru. Meteorologii atrag atenția că furtunile vor pune stăpânire pe aproape toată țara în următoarele ore.

Așa arătau străzile din Bârlad după o ploaie torențială care a durat doar câteva zeci de minute. Canalizarea din oraș nu a mai făcut față, astfel că străzile au fost înghițite de șuvoaie. Localnicii au putut doar să privească neputincioși cum apa mătură tot în calea ei.

Rupte de lume din cauza inundțiilor au fost și mai multe localități din județul Galați.

Zeci de drumuri, case și gospodării au fost înghițite de șuvoaie. Localnicii spun că de ani buni nu s-au mai
confruntat cu astfel de situații.

O furtună puternică însoțită de ploaie torențială și grindina de mari dimensiuni a creat dezastru și în Brăila. Vântul a smuls zeci de copaci care au căzut peste mai multe autoturisme, clădiri și cabluri. Două cartiere au rămas în beznă.

Oamenii au privit neputincioși cum natura se dezlănțuie. Zeci de apeluri au fost înregistrate în Dispeceratul ISU Brăila.

Furtuna a făcut prăpăd și în județul Iași. Un bărbat a fost lovit de trăsnet pe un câmp din localitatea Ceplenița. Din fericire, o ambulanță a ajuns rapid la fața locului, iar bărbatul se află în stare stabilă. Pe străzile din municipiu, canalizările au cedat, din cauza cantității mari de precipitații.

Uimiți de forța cu care a lovit natura, oamenii au sunat la 112. Mai multe echipaje ISU au intervenit pentru a se asigura că nimeni nu este pus în pericol. Au fost, însă, și localnici care au ieșit pe străzi și au făcut haz de necaz.

Cea mai mare parte a țării se va afla sub cod portocaliu de furtuni până vineri la ora 6.00, atrag atenția meteorologii.

Total
0
Shares
Total
0
Share