Germania vrea să angajeze 400.000 de muncitori calificați din străinătate. Criza de forță de muncă încetinește „dramatic” economia - Focus Prima TV

Germania vrea să angajeze 400.000 de muncitori calificați din străinătate. Criza de forță de muncă încetinește „dramatic” economia

Noul guvern de coaliție din Germania vrea să atragă 400.000 de angajați calificați din străinătate pe an, pentru a face față atât dezechilibrului demografic, cât și crizei de forță de muncă în sectoare cheie, care riscă să submineze redresarea economiei după pandemia COVID-19, relatează Reuters.

„Lipsa de muncitori calificați a devenit atât de gravă, încât încetinește dramatic economia noastră”, a spus Christian Duerr, liderul parlamentar al partidului Democraților Liberi (FDP), care face parte din coaliția de guvernare.

„Putem ține sub control problema forței de muncă în curs de îmbătrânire doar printr-o politică modernă de imigrație. Trebuie să atingem cât mai repede posibil pragul de 400.000 de muncitori calificați din străinătate”, a adăugat Duerr.

Total
0
Shares
Total
0
Share