Globuri din portocale și brazi din spaghete - Focus Prima TV

Globuri din portocale și brazi din spaghete

Portocale, spaghete, cutii de lapte, zer de brânză… V-ați gândit vreodată că aceste ingrediente v-ar putea face mai frumos Crăciunul? Un viitor doctor în Chimie a avut ideea de a le folosi pentru a face ornamente pentru brad și nu numai. Au ieșit, astfel, din mâinile femeii, globulețe din portocale deshidratate, brazi de Crăciun din spaghetti și căsuțe din cutii de lapte.

Decoratiunile de Craciun inedite sunt facute in cadrul unui atelier de creatie a Facultatii de Stiinta si Ingineria alimentelor din Galati din cadrul Universitatii Dunarea de Jos de viitorul doctor in chimie Andreea Dorofte. Andreea studiaza utilizarea filmelor proteice din zer ca pelicule de prelungire a perioadei de valabilitate a alimentelor. Pornind de aici si folosind și lucruri de prin camara, viitorul doctor in chimie a creat un pic
de magie pentru sărbători.

Filmele proteice din zer, pe care s-a bazat toată ideea Andreei de a face altfel de decorațiuni, sunt de fapt subiectul lucrarii sale de doctorat. Ele pot avea multiple utilizari in industria alimentară.

Trei zile, timp de cateva ore, a durat realizarea acestor decoratiuni inedite.

Total
0
Shares
Total
0
Share