Gorbaciov împlineşte 90 de ani în izolare, lăudat de Putin pentru rolul jucat în istoria ţării sale şi a lumii – Focus Prima TV

Gorbaciov împlineşte 90 de ani în izolare, lăudat de Putin pentru rolul jucat în istoria ţării sale şi a lumii

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a evidenţiat rolul jucat de ultimul lider sovietic, Mihail Gorbaciov, în istoria ţării sale şi a lumii, felicitându-l marţi cu prilejul împlinirii a 90 de ani de viaţă, transmite EFE.

”Dumneavoastră aparţineţi pe bună dreptate pleiadei de persoane extraordinare şi strălucitoare, de oameni de stat importanţi din epoca modernă care au exercitat o influenţă semnificativă în istoria patriei şi cea mondială”, a scris Putin în telegrama de felicitare adresată lui Gorbaciov şi dată publicităţii de Kremlin.

Preşedintele rus a adăugat că este încurajator faptul că ”marea experienţă profesională” şi ”potenţialul creator” al lui Gorbaciov îl ajută astăzi ”să participe activ la activitatea socială şi educaţională populară, să acorde atenţie punerii în aplicare a proiectelor umanitare internaţionale”.

La rândul său, Gorbaciov a declarat într-un interviu acordat agenţiei TASS, difuzat marţi, că ”este evident că este nevoie de schimbări. Nu contează cum se numesc. Reforme, ‘perestroika’, proces prin care ţara să progreseze către o viaţă normală, demnă, pentru toată lumea”. În opinia sa, marea cauză a vieţii sale a fost ‘perestroika’, procesul de schimbări pe care l-a impus la sosirea sa la conducerea Partidului Comunist din Uniunea Sovietică, în 1985.

”Cel mai important lucru pe care l-am reuşit în interiorul ţării este că oamenii au căpătat libertate, că am pus capăt regimului totalitar (…). Şi în plan internaţional cel mai important eveniment a fost încheierea Războiului Rece şi reducerea drastică a armamentului nuclear”, a trecut el în revistă succesele conducerii sale.

AGERPRES.RO

Total
0
Shares
Total
0
Share