Grecia își deschide granițele din 16 Aprilie – Focus Prima TV

Grecia își deschide granițele din 16 Aprilie

Grecia își deschide granițele pentru turiștii Uniunii Europene înainte de Paște. Cetățenii români care vor o vacanță pe teritoriul elen trebuie însă să fie vaccinați, fie să dovedească că nu sunt infectați cu virusul sars-cov-2 prin intermediul unui test PCR sau să dovedească că au anticorpi. Asta până ce certificatul verde covid va fi disponibil. Turiștii vor primi chiar și banii înapoi pentru testele PCR.

Grecia își deschide granițele pentru vizitatori mai devreme decât a anunțat inițial. Ministrul grec al turismului a venit în România pentru a discuta cu omologul său român, Claudiu Năsui, despre condițiile de călătorie în peninsula elenă și au fost stabilite câteva condiții.

Așadar, românii pot începe să își planfice vacanța de 1 mai. Între România și Grecia va exista un acord de călătorie, asemănător cu certificatul verde digital european.

În 2019, peste 1,4 milioane de români și-au petrecut vacanța în Grecia, iar autoritățile de la Atena speră ca și în acest an numărul lor să fie apropiat de cel de acum 2 ani. De aceea, vor deschide restaurantele și barurile din 16 aprilie, iar până la vară vor vaccina tot personalul din industria turismului. Ministrul grec al turismului promite și că nu vor mai exista cozi la granițe.

La fel ca anul trecut, se vor face teste aleatorii la graniță, însă vor fi teste rapide. De asemenea, o parte din banii testelor PCR efectuate de turiști vor fi decontate.

Claudiu Năsui a spus că a avut discuții și cu omologul său din Israel și că vor mai exista discuții și cu alte țări pentru redeschiderea turismului. Regulile însă vor fi aceleași ca în cazul Greciei.

Total
0
Shares
Total
0
Share