Grecia: teste antigen, în farmacii – Focus Prima TV

Grecia: teste antigen, în farmacii

Grecia a început distribuirea în farmacii a testelor rapide antigen cu aproape trei săptămâni înainte Paștelui Ortodox. Premierul grec a subliniat că astfel de teste vor fi disponibile întregii populații în următoarele zece zile, astfel încât grecii să poată călători în siguranță în vacanța de Paște. Cu toate acestea, șeful guvernului elen a precizat că măsurile de securitate sanitară trebuie respectate în continuare pentru că un test rapid negativ astăzi s-ar putea transforma în unul pozitiv a doua zi.

Distribuirea testelor rapide antiCovid în farmacii este un pas important făcut de guvernul de la Atena pentru redeschiderea țării, în perioada Paștelui ortodox și mai ales pentru sezonul turistic. Farmaciștii sunt de părere că aceste teste sunt extrem de utile.

Experții consideră că oamenii pot face cu ușurință aceste teste antigen pentru că sunt probe care se recoltează din nas. Bețișoarele folosite la test trebuie plasate în fiecare nară și răsucite ușor, pentru că ar putea produce neplăceri. Grecii speră că acesta va fi un pas către relaxarea restricțiilor impuse în toamna anului trecut.

Testele vor fi distribuite și cadrelor din învățământ, astfel încât redeschiderea școlilor, după Paște, să fie făcută în
siguranță.

Un milion de greci, dintr-o populație de 11 milioane, au fost vaccinați anti Covid. Grecia a înregistrat ieri 3445 de cazuri de infectare cu Covid 19 și 75 de decese, dintre care 95 la sută erau persoane cu comorbidități și cu vârsta de peste 70 de ani.

Total
0
Shares
Total
0
Share