Guvernul britanic, sub focul criticilor după achiziţii de opere de artă modernă la Downing Street - Focus Prima TV

Guvernul britanic, sub focul criticilor după achiziţii de opere de artă modernă la Downing Street

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a intrat sub focul criticilor după ce s-a aflat că au fost cheltuite aproape 100.000 de lire sterline (138.000 de dolari) pe două opere de artă modernă ce urmează a fi expuse pe pereţii de la Downing Street 10, sediul guvernului din Londra, relatează luni DPA.

Conturile Colecţiei de Artă a Guvernului arată că au fost cheltuite 70.200 de lire pe o pictură a artistei din Belfast Cathy Wilkes, a relatat Daily Mirror.

Alte 18.775 de lire sterline au fost cheltuite pe un set de lucrări ale artistului fotograf nord-irlandez Willie Doherty.

Lucrările au fost plătite prin Fondul Colecţiei de Artă a Guvernului, format în mare parte din contribuţii ale donatorilor, dar suplimentat din banii contribuabililor.

Cheltuielile au atras critici din partea parlamentarilor opoziţiei, care le-au catalogat drept un lux inutil în momentul când guvernul se confruntă cu decizii grele privind reducerea cheltuielilor şi majorări fiscale.

Parlamentarul laburist Neil Coyle a scris pe Twitter că “în timp ce guvernul său reduce creditul universal şi îngheaţă asistenţa” socială, “Johnson a găsit alţi bani pentru a se trata pe sine. Din nou”.

“Când rafturile sunt goale în băncile de alimente locale, afacerile au fost puse la zid, sectorul public şi muncitorii-cheie suferă de pe urma îngheţării şi tăierii salariilor, prioritatea sa este încă o dată el însuşi”, a declarat la rândul său pentru Mirror parlamentara laburistă Emma Lewell-Buck.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share