Încălzirea în pardoseală, noul trend în apartamentele noi

Încălzirea în pardoseală, noul trend în apartamentele noi

Arde la tălpi, dar nu şi la buzunare! Vorbim despre încălzirea prin pardoseală, considerată până nu demult un lux. Mai nou însă, a devenit mai accesibilă şi este preferată tot mai mulţi clienţi şi constructori. Aceştia spun că, pe timp de iarnă, se fac economii importante la încălzire.

Andrei Smedoiu s-a mutat de patru luni într-un apartament cu trei camere din Sibiu. Înainte a stat cu familia în locuinţe încălzite tradiţional sau prin calorifere. Iernile lungi din ultimii ani l-au determinat pe tânăr să caute soluţii mai puţin costisitoare. Aşa a ajuns la un apartament cu încălzire în pardoseală.

Cererea în creştere pentru locuinţe cu încălzire în pardoseală i-a determinat pe dezvoltatorii imobiliari să investească în astfel de instalaţii. De pildă, în Şelimbăr, o comună de lângă Sibiu, se construiesc acum 33 de duplex-uri încălzite 100% în pardoseală.

Căldura se ridică de jos în sus, iar fiecare colţ al camerei va fi bine încălzit, de la podea până la tavan, spun specialiştii. Potrivit staisticilor imobiliare, cererile pentru locuinţele dotate cu sistem de încălzire în pardoseală s-au dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În medie, preţul pentru montarea unui sistem de încălzire prin pardoseală poate ajunge până la aproximativ 20 de euro pe metru pătrat. În funcţie de suprafaţa pe care este aplicat sistemul, montajul poate să dureze între o zi şi o săptămână.

foto: automaticflow.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt