Hoții de la Kogălniceanu lucrau la o firmă care avea contract cu baza militară. Cum au reușit să fure motorină de 2 milioane de dolari - Focus Prima TV

Hoții de la Kogălniceanu lucrau la o firmă care avea contract cu baza militară. Cum au reușit să fure motorină de 2 milioane de dolari

Baza Mihail Kogălniceanu, din județul Constanța, este unul dintre cele mai păzite locuri din România. Aici sunt peste o mie de militari americani, care în cazul unui conflict cu Rusia trebuie să plece în misiune de urgență. 7 români le-au furat îmsă zeci de mii de tone de motorină. Hoții luau combustibilul din generatoarele armatei. Furau fie direct din baza militară, fie în timpul unor exerciții NATO. În total, au scos din unitate peste 1,5 milioane de litri de motorină, în valoare de 2 milioane de dolari. Toată cantitatea ar putea să intre în 50 de cisterne.

Cei 7 români lucrau la firma care alimenta generatoarele folosite la baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Ei acționau întotdeauna identic. Alegeau momente în care in zonă nu se afla niciun militar. Aceste nereguli au fost sesizate de guvernul federal al Statelor Unite.

De altfel, a fost coadă de suspecți miercuri la sediul central DIICOT. Pe lângă perchezițiile din Constanța, procurorii antimafia au descins în peste 450 de locuri. Luați direct din pat, unii suspecți nu au înțeles exact ce s-a întâmplat atunci când mascații au intrat peste ei și au vrut să cheme Poliția.

Total
0
Shares
Total
0
Share