Când se lansează măsurile pe fonduri europene în 2021 – Ultimele noutăţi

Când se lansează măsurile pe fonduri europene în 2021 – Ultimele noutăţi

Luna viitoare se lansează primele sesiuni de depunere a proiectelor pentru fonduri europene în perioada de tranziţie 2021-2022. Potrivit informaţiilor date de consultantul Ion Păunel în emisiunea ”Agricultura la Raport”, toate măsurile urmează să fie lansate în intervalul 15 iulie – 15 septembrie.

”Momentan, toate ghidurile solicitantului sunt în consultare publică. În această perioadă au loc grupurile de lucru, cam toate submăsurile sunt aproape finalizate. Din informaţiile pe care le avem şi ne-au fost prezentate în cadrul grupurilor de lucru, undeva din data de 15 iulie o să înceapă să fie lansate o parte din sesiuni, până la jumătatea lunii septembrie. Deci în intervalul 15 iulie – 15 septembrie se vor redeschide toate aceste submăsuri. Cred că săptămâna viitoare o să avem un calendar estimativ publicat pe pagina oficială a AFIR”, a precizat Ion Păunel pentru AGRO TV.

Un lucru interesant privind investiţiile din fonduri europene în perioada de tranziţie este faptul că întreaga alocare financiară va fi ”pusă la bătaie” începând de anul acesta. Astfel, fermierii care vor să acceseze fonduri europene în perioada 2021-2022 trebuie să o facă anul acesta, pentru că unele linii de finanţare riscă să rămână fără bani în 2022.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt