Când vor ajunge subvenţiile fermierilor români la nivelul celor din Vest?

Când vor ajunge subvenţiile fermierilor români la nivelul celor din Vest?

Subvenţiile pentru fermieri sunt un subiect de mare interes în agricultura românească, indiferent de perioadă. Mulţi agricultori din ţara noastră aşteaptă momentul când subvenţiile pe care le primesc vor ajunge la nivelul celor încasate de fermierii din vestul Europei. Potrivit înţelegerilor la nivel european, această convergenţă ar urma să aibă loc undeva în anul 2027, spune europarlamentarul Daniel Buda.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, vicepreşedintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European a vorbit în detaliu despre acest subiect. Daniel Buda a precizat, însă, că deşi subvenţiile la hectar ale fermierilor noştri nu sunt în acest moment la nivelul altor state din UE, românii beneficiază de alte forme de sprijin care în alte ţări nu există.

”Legat de ceea ce înseamnă convergenţă, adică egalizarea subvenţiilor, este o dezbatere îndelungată aici. Sunt nişte reguli la nivel european care stabilesc, până la urmă, o scadenţă a egalizării subvenţiilor până în 2027. În acelaşi timp, să ştiţi că sunt alte resurse financiare de care România beneficiază, comparativ cu alte state.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt