Cerealele ucrainene stârnesc revoltă

Cerealele ucrainene stârnesc revoltă

Fermierii din Moldova au ajuns la capătul puterilor şi se pregătesc să iasă în stradă. Sunt nemulţumiţi că marfa românească nu mai are loc pe piaţă din cauza cerealelor ieftine din Ucraina. Sunt supăraţi şi pe autorităţi fiindcă nu îi ajută nici în această problemă , nici în cea provocată de secetă, care le aduce pierderi de zeci de milioane de euro.

Agricultorii se plâng de faptul că produsele din Ucraina au sufocat piaţa, iar asta i-a determinat să scadă extrem de mult preţul cerealelor. Asta în timp ce costurile de producţie s-au triplat. Fermierii spun că nu au primit nici măcar despăgubirile pentru secetă. Culturile suferă acum din ce în ce mai mult din cauza lipsei de apă în sol.

Fiecare fermier ar trebui să primească, drept despăgubiri pentru secetă, o sumă de trei sute de mii de lei . Extrem de mică în raport cu pierderile înregistrate.

Producătorii de cereale din Moldova vor protesta vineri în Vama Siret. În paralel, România împreună cu încă patru state a transmis o scrisoare Comisiei Europene în care cere reintroducerea taxelor vamale pentru cerealele din Ucraina.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt