Creşteri de preţ de 230% la produse esenţiale pentru fermieri

Creşteri de preţ de 230% la produse esenţiale pentru fermieri

Fermierii români se gândesc cu groază la anii următori. De parcă n-ar fi avut deja destule probleme, preţurile inputurilor agricole, în special ale îngrăşămintelor, au explodat în ultima perioadă, iar trendul ascendent al acestora nu pare să se oprească în viitorul apropiat.

Potrivit fermierilor, preţurile pentru unele produse au crescut cu până la 230%. Astfel, deşi au crescut şi preţurile cu care îşi vând producţia, în momentul când trag linie, agricultorii nu se aleg cu profituri mai mari decât în anii precedenţi.

”Mă gândesc cu groază la ce va fi anul viitor în privinţa preţului de producţie. Concomitent cu preţul cerealelor, cresc şi preţurile inputurilor şi vom observa un preţ de producţie care va fi semnificativ mai mare. Preţul la anumite îngrăşăminte a crescut cu 230%. Sunt două explicaţii. Marele producător românesc, cel care dicta preţurile, a găsit o piaţă în India, iar noi aducem foarte mult din Orient, din Georgia, Rusia, Ucraina. Cred că sunt de natură speculativă creşterile la îngrăşăminte”, a precizat Constantin Iepure, fermier din judeţul Vâlcea, în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt