Discuţii tot mai intense cu privire la nevoia unei Legi a porcului

Discuţii tot mai intense cu privire la nevoia unei Legi a porcului

În vederea stopării răspândirii virusului pestei porcine africane (PPA) şi de relansare a sistemului de creştere a suinelor la noi în ţară este nevoie de instituirea unei Legi a porcului.

Aceasta ar reglementa măsurile de biosecuritate care ar urma să fie impuse la nivelul gospodăriilor populaţiei şi altele.

„Cred că ar trebui depuse eforturi substanţiale din partea autorităţilor, pentru a opri răspândirea virusului pestei porcine africane şi a relansa sistemul de creştere a porcului din ţara noastră. Acest lucru s-ar putea realiza prin asumarea de către toţi factorii de decizie a unei Legi a porcului, prin care să se instituie măsuri clare de biosecuritate la nivelul gospodăriilor populaţiei, să se întreprindă acţiuni de conştientizare la sate asupra pericolului pe care îl reprezintă pesta porcină africană pentru economia regională şi naţională şi măsurile pe care deţinătorii de animale trebuie să le aplice pentru reducerea riscului de propagare a virusului.

De asemenea, limitarea numărului de porcine care pot fi crescute pentru consum propriu şi interzicerea reproducţiei în gospodarii ar contribui la un mai bun control al mişcărilor de animale şi carne şi ar diminua piaţa neagră”, a declarat pentru Agerpres, Dana Tănase, directorul executiv al Asociaţiei Române a Cărnii (ARC).

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt