Europarlamentarul Carmen Avram: Riscăm în continuare interzicerea transportului de animale vii

Europarlamentarul Carmen Avram: Riscăm în continuare interzicerea transportului de animale vii

Bătălia pentru reglementările privind transportul de animale vii este departe de a fi încheiată la nivel european. Pericolul pentru crescătorii de animale români este cât se poate de mare, având în vedere că vocile care susţin interzicerea transportului de animale vii se fac în continuare auzite, avertizează europarlamentarul Carmen Avram.

Prezentă în emisiunea ”Agricultura la Raport”, Carmen Avram a precizat că există, în momentul de faţă, două documente care urmează să fie votate în plenul Parlamentului European (PE).

”Am riscat şi riscăm în continuare. Această comisie specială înfiinţată pentru situaţia transportului de animale vii îşi va încheia activitatea în curând. Ea a durat un an şi pot să vă spun că a fost crunt, o luptă la baionetă. În momentul acesta există două documente care s-au redactat, documente finale; unul este raportul şi celălalt cuprinde recomandările. Raportul este o variantă rezonabilă, e doar o trecere în revistă a ceea ce s-a constatat, a lacunelor din legea europeană şi a problemelor care apar pe traseu. Al doilea, însă, este mai puţin rezonabil. Recomandările acestea care se vor face sunt exact cele care se vor vota în plen. Problema noastră a fost cum să obţinem un document în care să nu se prevadă interzicerea transportului de animale vii, pentru care au militat foarte mulţi fundamentalişti care nu reuşesc să înţeleagă că trebuie să avem o atitudine echilibrată, pentru că punem în pericol un întreg sector european şi vieţile a sute de mii de oameni”, a precizat Carmen Avram.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt