Fermier român: Petre Daea este specialist în tehnologiile de mai demult, acum e ministru, e un manager

Fermier român: Petre Daea este specialist în tehnologiile de mai demult, acum e ministru, e un manager

Sumele oferite de UE în ajutorul fermierilor români afectaţi de problema cerealelor ucrainene sunt venite tardiv şi nu ajung la cei care au avut pierderi foarte importante, a declarat la Prima News Dan Hurduc, membru fondator al Clubului Fermierilor Români.

„Nu cred că CE lua măsuri dacă nu era protestul Poloniei, iar poziţia României trebuia să fie solidară cu celelalte ţări din flancul estic. Atitudinea lui Petre Daea că România a fost cuminte şi asta a fost bine este o poziţie nesănătoasă. Eu credeam că după protestul fermierilor Daea se va ralia poziţiilor acestora. N-am auzit ca ministrul să spună că vor fi luate măsuri pentru fluidizarea tranzitului”, a spus Hurduc.

El a subliniat că România trebuie să fie vocală în continuare.

„Trebuie făcut lobby în continuare, nu să tăcem cum spune ministrul, el n-a rezolvat practic nimic la nivelul ăsta, nu trebuie să-şi asume aceste merite. Sunt foarte convins că domnul Daea este specialist în tehnologiile de mai demult, dar el este manager acolo, trebuie să colaboreze cu alte ministere, el trebuie să facă lucrurile astea în permanenţă, nu să se laude la TV că face lucruri. Domnul Daea nu preia sfaturi, el crede ca ştie”, a spus Hurduc.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt