Fermierii din Târgu Mureş au ocupat cu forţa centrul oraşului, după ce n-au fost lăsaţi să protesteze în faţa Prefecturii

Fermierii din Târgu Mureş au ocupat cu forţa centrul oraşului, după ce n-au fost lăsaţi să protesteze în faţa Prefecturii

Momente încordate între fermieri şi jandarmi la protestul de vineri din Târgu Mureş, în urma unor probleme de organizare.

Raul, unul dintre fermierii de la protest a relatat în direct la Prima News că oamenii s-au supărat pentru că nu au fost lăsaţi să protesteze chiar în centrul oraşului, în faţa Prefecturii.

„Pentru oficiali se închide tot centrul, pentru noi nu s-a putut. Ni s-a comunicat prin sms să protestăm în faţa Sălii Polivalente. Oamenii au forţat intrarea în centru şi acum nu mai pot fi scoşi de acolo. Sunt vreo 3-400 de persoane, a fost blocat oraşul timp de două ore”, a povestit fermierul.

Profesorul de economie Mircea Coşea a subliniat că măsurile luate pentru a ajuta Ucraina au transformat ţările din jur în victime.

„M-am bucurat că preşedintele Iohannis a spus că facem sacrificii să ajutăm Ucraina, dar sacrificiile nu trebuie să meargă până la a falimenta fermierii români. Trebuie spus foarte clar la Bruxelles că nu se poate continua aşa, nu putem să ajungem să fim mai distruşi economic decât o ţară aflată în război”, a subliniat Coşea.

El a spus că instituţiile româneşti cu abilităţi în politica externă trebuie să ia măsuri serioase în plan diplomatic, dar şi să intervină direct pentru a ajuta fermierii români.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt