Fost ministru al Agriculturii: Ministrul actual nu are nicio legătură cu agricultura europeană. Dar nu este numai vina Ministerului Agriculturii

Fost ministru al Agriculturii: Ministrul actual nu are nicio legătură cu agricultura europeană. Dar nu este numai vina Ministerului Agriculturii

Cerealele ucrainene ar fi trebuit doar să tranziteze România, aşa cum a fost înţelegerea de la început cu Comisia Europeană, a declarat la Prima News fostul ministru al Agriculturii Adrian Oros.

„Toate celelalte ţări europene au luat măsuri extreme privind cerealele ucrainene ca să atragă atenţia Comisiei, noi n-am făcut-o. Suntem ţara cea mai anacronică, ministrul Petre Daea n-are nicio legătură cu ce se întâmplă în agricultura europeană. Dar nu este doar vina Ministerului Agriculturii, pentru că sunt multe autorităţi care ar fi trebuit să intervină”, spus Oros.

El a precizat că documentaţia trimisă la CE nu a fost făcută serios şi nici negocierile „şi ăsta este rezultatul”.

„Autorităţile române cunosc exact dimensiunea dezastrului şi ar fi trebuit să ia măsuri care să-i protejeze pe fermierii noştri”, a subliniat fostul ministru.

Florin Ciocan, preşedintele Asociaţiei Matca, a recunoscut că multe complexuri avicole sau de porci au preferat să furajeze cu cereale din Ucraina, pentru că sunt mai ieftine.

„S-a făcut o prăpastie între producători şi consumatorii de cereale şi nu trebuie să ne distrugem producătorii de cereale pentru că aducem din Ucraina”, a subliniat Ciocan.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt