Îndemnul ministrului Daea: Lăsaţi greierii să cânte, nu în meniul românilor!

Îndemnul ministrului Daea: Lăsaţi greierii să cânte, nu în meniul românilor!

Trebuie un camion de lăcuste pentru a produce făina necesară unei pâini, a declarat la Prima News ministrul Agriculturii, Petre Daea. „Nu este cazul să salivăm la orice propunere şi nouă nu ne plac nici greierii, nici lăcustele. Salivăm la ce ne place. Lăsaţi greierii să cânte şi insectele în insectar, dar în niciun caz în meniul românilor”, a spus Daea. El a adăugat că în calitate de agronom combate lăcustele, nu le cultivă.

Deşi ca ministru al Agriculturii ar trebui să încurajeze fermierii, Petre Daea a subliniat că nu se va lăsa găsit de cei care vor să facă ferme de lăcuste şi că-i va trata aşa până vor fi o minoritate.

„Aş face un lava cake din făină de greiere”, îi răspunde ministrului Ionuţ Budui, chef cu o stea Michelin. El a explicat că în Sardinia, de exemplu, este o brânză specială de oaie cu viermi vii, foarte folosită şi care are un gust picant, ca brânza de burduf.

Medicul nutriţionist Alin Popescu a declarat că românii au o sărăcie a sortimentelor de alimente consumate. „Consumăm maxim 18 tipuri de alimente, iar aceste idei apar pentru că trebuie hrăniţi opt miliarde de oameni pe întreaga planetă.

Întrebarea e cum va fi preţul, pentru că la început va fi probabil foarte mare”, a adăugat Popescu.

Afla mai multe despredaeafainagreierilacuste
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt