Laptele se va ieftini pentru o perioadă de şase luni

Laptele se va ieftini pentru o perioadă de şase luni

Laptele se ieftineşte! Guvernul a decis o serie de măsuri pentru a-i ajuta pe producătorii de lapte din România şi le va acorda ajutoare în valoare de 21 de milioane de euro. În plus, preţul laptelui va scădea pentru o perioadă de şase luni. Nu sunt singurele măsuri anunţate, iar guvernanţii spun că astfel vor regla blocajul care există pe piaţă.

După mai multe consultări cu reprezentanţii asociaţiilor de fermieri, Guvernul a decis primele măsuri de ajutor pentru producătorii şi procesatorii de lapte din România. Fermierii vor primi ajutoare financiare în valoare de 21,6 milioane de euro începâînd cu data de 15 mai pentru cei care au depus deja cererile până pe 23 martie. Va exista şi o a doua sesiune de depunere a cererilor în a doua parte a acestui an.

Sectorul zootehnic va primi 22 de milioane de euro pentru pierderile cauzate de războiul din Ucraina. În plus, procesatorii vor beneficia de o primă de 10% din valoarea producţiei prelucrate în România. Cea mai importanmtă veste este aceea că laptele se va ieftini pentru o perioadă de şase luni.

Pentru a-i ajuta pe producători, programul Laptele în şcoli va fi extins şi se va distribui în fiecare zi. Aceste măsuri, îi vor ajuta pe fermierii nemulţumiţi de faptul că nu mai aveau cui să vândă laptele.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt