Legumicultor român, despre Casa Unirea: Am înţeles la început că este un alt proiect. N-am auzit nimic despre aceste contracte, nu ne-a întrebat nimeni dacă vrem să colaborăm

Legumicultor român, despre Casa Unirea: Am înţeles la început că este un alt proiect. N-am auzit nimic despre aceste contracte, nu ne-a întrebat nimeni dacă vrem să colaborăm

Producătorii români sunt supăraţi pentru modul în care este gestionată activitatea Casei de Comerţ Unirea, a declarat la Prima News legumicultorul Marian Baronescu.

„Avem pieţe, care puteau fi modernizate, cu camere frigorifice şi să se transforme în depozite de produse româneşti, nu ştiu de ce era nevoie de o altă entitate, când reţeaua deja există. Trebuie să ne ofere nouă, legumicultorilor şi pomicultorilor, din România centre de achiziţie cu depozite zonale. Am înţeles la început că este un alt proiect, că magazinele se vor adresa direct consumatorului, acum aud că lucrează cu retailerii. N-am auzit nimic despre aceste contracte, nu ne-a întrebat nimeni dacă vrem să colaborăm”, a spus Baronescu.

Crescătorul a explicat că nu sunt funcţionale entităţile care ar trebui să facă afaceri cu Casa Unirea.

„Cooperativele despre care discutăm nu sunt funcţionale, pentru că normele, măsurile care au fost luate, nu stimulează asocierea. Cooperativele din Dolj sunt multe, dar nu funcţionează. Stăm prost cu profesionalismul la Guvern. Bă, fraţilor, luaţi-vă specialişti acolo! Ori e prostie, ori lipsă de voinţă, ori rea intenţie. Trebuie dezvoltată toată agricultura românească, toate culturile trebuie stimulate, nu doar tomata. Să nu se ia de acei legumicultori care ar fi folosit produse interzise, Guvernul, prin măsurile luate, i-au stimulat să greşească”, a arătat legumicultorul.

Mariana Cotoi, directorul Casei de Comerţ Unirea, a explicat că se adresează tuturor producătorilor români din domeniul agro-alimentar.

„Am avut o întâlnire cu directorii din ţară să ne prezinte cantităţile estimate, apoi o să ne întâlnim cu retailerii. Sunt eligibili toţi producătorii români care sunt în asociaţii, îi încurajăm să se asocieze. Sunt extrem de surprinsă că un producător român sau retailer dă cu flit la produsele româneşti. Se doreşte ca instituţiile publice, spitalele şi vrem să încercăm şi la HORECA, să se aprovizioneze de la producători români”, a spus Cotoi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt