Ministrul Adrian Oros: Cumpărătorul are cel mai mare rol în susţinerea agricultorilor

Ministrul Adrian Oros: Cumpărătorul are cel mai mare rol în susţinerea agricultorilor
zf.ro

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, consideră că cel mai mare rol în susţinerea agricultorului român ar trebui să-l aibă cumpărătorul.

Aflat vineri la Zlatna la inaugurarea unei hale agroalimentare, ministrul a fost întrebat de un jurnalist de ce un ou care este vândut aici este mai scump decât unul importat şi adus de la sute de kilometri.

"Eu sunt ministrul agriculturii şi eu vreau ca fermierii şi producătorii locali să vândă cât mai scump. Este normal să câştige, pentru că nu foarte multă lume vrea să facă agricultură sau zootehnie, iar cei care fac această activitate trebuie să câştige. Trebuie să ne obişnuim cu acest lucru, că munca ţăranului şi a fermierului trebuie plătită", a răspuns Adrian Oros.

Ministrul a apreciat că produsele româneşti sunt mult mai bune decât cele din import şi, ca atare, au şi un preţ mai mare.

"Preţul îl dă piaţa. Deci, produsele lor, care sunt mult mai bune decât cele despre care dumneavoastră povesteaţi, merită să aibă preţuri mai bune, iar ei merită să aibă venituri conforme cu munca pe care o desfăşoară", a mai spus Oros.

Ministrul a opinat că autorităţile locale au un rol "foarte important" în cea ce înseamnă promovarea şi facilitarea comercializării acestor produse locale, acolo unde mai sunt "încă producători locali care se încăpăţânează să facă agricultură". De asemenea, a adăugat acesta, şi de la nivel guvernamental trebuie să fie proiecte pentru a susţine producătorul român.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt