Noi condiţii pentru plăţile directe şi sprijinul cuplat

Noi condiţii pentru plăţile directe şi sprijinul cuplat

Fişele de intervenţii privind plăţile directe si sprijinul cuplat au constituit tema de discuţii la consultările online cu entităţile publice şi private, implicate în elaborarea Planului Naţional Strategic 2023-2027 (PNS), care au avut loc marţi, 25 ianuarie, sub coordonarea ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

În cadrul discuţiilor la care au participat aproximativ 100 de persoane interesate, au fost prezentate noile definiţii ale activităţii agricole, numărul de hectare eligibile, dar şi alocările financiare, conform noilor reglementări prevăzute de Regulamentele PAC post 2020, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Participanţii şi-au exprimat punctele de vedere cu privire la plăţile directe şi sprijinul cuplat, bazate pe experienţa actualului exerciţiu financiar, precum şi pe lecţiile învăţate, astfel încât noile reglementări din PNS să reflecte nevoile actuale identificate în spaţiul rural românesc.

”Una dintre principalele modificări pe care le avem în vedere pentru Planul Naţional Strategic vizează eficientizarea acordării subvenţiilor pentru pajişti, în sensul condiţionării acestora de numărul de animale. Astfel, plata pe suprafaţă va fi realizată doar pentru cei care asigură încărcătura de animale, având în vedere că, din experienţa perioadei anterioare de programare, suprafaţa de pajişti introdusă la plată a crescut, concomitent cu scăderea efectivului de animale. Este important să nu pierdem din vedere faptul că păşunile sunt destinate creşterii animalelor”, a afirmat ministrul Chesnoiu în cadrul dezbaterilor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt