Patria Bank: APIA SAPS Plus este noul produs de finanţare care oferă agricultorilor până la 160% finanţare din adeverinţa APIA

Patria Bank: APIA SAPS Plus este noul produs de finanţare care oferă agricultorilor până la 160% finanţare din adeverinţa APIA

Patria Bank, bancă locală cunoscută pentru expertiza sa în finanţarea din domeniul agro şi un partener dinamic al fermierilor, anunţă lansarea noului produs Patria APIA SAPS Plus, care oferă până la 160% finanţare din valoarea subvenţiei oferită prin adeverinţa APIA.

Partener de peste 12 ani al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi al FGCR (Fondul de Garantare al Creditului Rural), Patria Bank oferă celor care beneficiază de Subvenţia APIA, în baza convenţiilor tripartite semnate cu cele două instituţii, două tipuri de finanţări: creditul APIA şi noul produs APIA SAPS Plus.

Clasicul credit Patria APIA oferă finanţare de până la 90% din valoarea adeverinţei, până la momentul încasării subvenţiei APIA, fiind destinat finanţării capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii schemelor de sprijin implementate de APIA (SAPS), a schemei de ajutor de stat reglementată de HG nr. 1179/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor – ameliorare rase şi de către beneficiarii Măsurii 14 – Bunăstarea animalelor (păsari şi porcine).

În fiecare an, deschidem printre primii “sezonul APIA”, acceptând adeverinţe din primele zile de când agenţia de plăţi începe să le elibereze. Şi în 2022 am început să finanţăm beneficiarii de adeverinţe APIA încă de la jumătatea lunii martie, la acest moment având deja câteva sute de solicitări.” spune Cezar Adrian Paladie, Manager Regional Agro, Patria Bank.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt