Producătorii sunt de părere că ar trebui distruse de autorităţi culturile tratate cu substanţe interzise

Producătorii sunt de părere că ar trebui distruse de autorităţi culturile tratate cu substanţe interzise

Sancţiuni dure şi interdicţia de a cultiva pentru producătorii care folosesc substanţe interzise pentru tratarea legumelor şi fructelor.

„Ar trebui ca producătorii care folosesc substanţe interzise să primească o amendă consistentă, să li se interzică să mai producă timp de cinci ani şi cuturile tratate să fie distruse”, a declarat la Prima News Ion Păunel, preşedintele Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt.

El a subliniat necesitatea ca autorităţile să aibă mai multe laboratoare de testare, pentru a asigura siguranţa alimentară a românilor.

„Ne trebuie o direcţie de horticultură în cadrul Ministerului Agriculturii, toate ţările din Europa o au, România nu o are”, a spus Păunel.

Mircea Bujor, legumicultor din Buzău, a arătat că trebuie susţinute formele asociative ale producătorilor ca să poată avea laboratoare pentru testarea produselor.

„Producătorii când se duc în piaţă ar trebui să aibă un certificat că sunt de la o cooperativă, ceea ce ar însemna un element de siguranţă pentru consumatori”, a mai spus Bujor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt