Prognozele specialiştilor pentru culturile de floarea soarelui şi porumb

Prognozele specialiştilor pentru culturile de floarea soarelui şi porumb

Anul agricol 2021 arată mult mai bine decât cel precedent din punct de vedere al prognozelor de producţie – o spun atât fermierii, cât şi specialiştii din agribusiness. Cu toate acestea, există şi anul acesta zone ale României lovite de seceta extremă, unde fermierii nu vor recolta mare lucru din culturile de floarea soarelui şi porumb.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, Jean Ionescu, Country Leader Corteva pentru România şi Moldova, a făcut o radiografie a stării culturilor la nivelul întregii ţări, prognozând producţiile medii pe care le vor obţine fermierii români.

”Referitor la culturile de primăvară, România este într-un an cu favorabilitate agricolă mai bună decât în anul precedent. Avem o secetă extrem de puternică în vestul României, mai precis în judeţele Timiş, Arad, sudul Bihorului, o parte semnificativă din Oltenia şi, din păcate, în ultimele zile seceta îşi face simţită prezenţa şi în Muntenia. Faţă de anul trecut când tot Bărăganul, Dobrogea şi Moldova au fost atinse, acum aş putea spune că impactul secetei este diminuat”, a subliniat Jean Ionescu.

Afla mai multe despreculturifloarea soareluiprognoza
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt