Riscă fermierii români să nu mai poată exporta animale? Veşti de la Bruxelles

Riscă fermierii români să nu mai poată exporta animale? Veşti de la Bruxelles

De la tragedia din Portul Midia de la sfârşitul anului 2019, când peste 14.000 de ovine au murit înecate după eşuarea vasului Queen Hind, în spaţiul public au apărut din ce în ce mai multe discuţii legate de posibila interzicere a exportului de animale vii. În acest sens, la nivelul Parlamentului European a fost instituită o Comisie de anchetă privind protecţia animalelor în timpul transportului.

Potrivit declaraţiilor făcute de vicepreşedintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European, Daniel Buda, în emisiunea ”Agricultura la Raport”, fermierii români pot să stea liniştiţi, pentru că o astfel de măsură radicală nu va fi instituită.

”Colegul meu, raportorul de la grupul politic PPE, Zoido Alvarez, a renunţat să ducă mai departe raportul pe această Comisie de anchetă pe transportul animalelor şi l-am preluat eu. Pot să vă spun un lucru: cât timp voi fi eu raportor, nu va exista niciodată prinsă în acest raport o chestiune legată de interzicerea transportului de animale vii. Vă garantez chestiunea aceasta şi fac această ofertă publică la postul dumneavoastră de televiziune, că nu va fi prinsă această chestiune care ţine de întreruperea transportului de animale vii”, a subliniat Daniel Buda în direct la AGRO TV.

În acelaşi timp, europarlamentarul român a precizat că ţara noastră trebuie să facă paşi importanţi în ceea ce priveşte o reţea funcţională de abatorizare, astfel încât să poată exporta produse cu valoare adăugată, în loc de animale vii.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt