Sprijin AFIR de 150 milioane EURO pentru legumicultori

Sprijin AFIR de 150 milioane EURO pentru legumicultori

În 25 octombrie, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) va lansa cea mai aşteptată submăsură din perioada de tranziţie – submăsura 4.1, dedicată investiţiilor în exploataţiile agricole. Din bugetul total de 760 milioane euro al acestei submăsuri, 150 de milioane euro sunt dedicaţi componentelor de legumicultură, prin care AFIR vrea să ajute fermierii să îşi modernizeze spaţiile protejate, astfel încât să poată produce pe tot parcursul anului.

În conferinţa ZF Agribusiness 2021, directorul general AFIR, Mihai Moraru, a vorbit despre sumele pe care le pregăteşte instituţia pentru legumicultori în perioada următoare.

”Problema este longevitatea în timp a produselor româneşti sezoniere. În general, pe partea aceasta de legume avem sezonul de iarnă care este aproape gol şi ar putea fi umplut, pentru că avem 150 de milioane de euro pe partea de legume care vor fi alocaţi prin submăsura 4.1, în special pentru legume în spaţii protejate. Apropo de spaţii protejate, sunt nişte tehnologii care ar putea creşte gradul de rentabilitate cu încălzirea spaţiilor protejate. Este o oportunitate pe submăsura 4.1 care poate fi fructificată în viitorul apropiat”, a precizat Mihai Moraru.

Afla mai multe desprelegumicultorisprijin afir
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt