Iarnă grea la Moscova – Focus Prima TV

Iarnă grea la Moscova

Europa este sub semnul gerului aspru, de la Este la Vest… Moscova, obișnuită cu zăpada și frigul, se confruntă cu cea mai mare ninsoare din ultimii opt ani. De asemenea, olandezii au avut de așteptat câțiva ani pentru a putea patina, din nou, pe canalele din Amsterdam. Pentru mulți europeni este dificil să reziste în frig, dar nu și pentru ruși, care au decis să-și depășească limitele și să spargă gheața…la propriu, pentru o baie.

Râul Moscova a devenit piscină pentru mai mulți amatori de apă rece din nord-vestul capitalei Rusiei. După ce au spart gheața, la propriu, femei și bărbați în costume de baie au făcut o baie scurtă în apa râului.

Și în mijlocul Moscovei este zăpadă mare, spre bucuria turiștilor, care fac poze în Piața Roșie, și a copiilor, care au descoperit câte un derdeluș chiar pe trotuar. Mai puțin bucuroși au fost șoferii, obligați să pună mâna pe lopeți pentru a putea ieși din parcări.

Autoritățile au emis avertismente ca oamenii să nu stea în apropierea copacilor pentru că viscolul care suflă cu 40 de kilometri la oră ar putea doborî mulți dintre ei.

Vremea rea a adus probleme și în nordul Italiei, unde din cauza poleiului s-a produs un accident pe o șosea în apropiere de Torino. Două persoane și-au pierdut viața în accidentul în care au fost implicate 30 de autoturisme.

Gerul nu i-a speriat pe locuitorii capitalei olandeze Amsterdam, care au profitat de frig și au transformat gheața unui lac în ring de dans pe patine. Pe patine sau pe câte o sanie, olandezii au ieșit cu mic, cu
mare sau cu animalele de companie la o petrecere sub soarele cu dinți.

Pe de altă parte, în capitala Chinei, Beijing, unde temperaturile sunt aproape de zero grade, a reapărut smogul. Un fenomen care deranjează de zeci de ani metropola cu 20 de milioane de locuitori. Zgârie norii abia se mai zăresc prin aerul poluat care a ajuns până la Marele Zid Chinezesc, la aproape 80 de kilometri distanță de Beijing. Oamenii sunt obligați să poarte măști când ies din case nu doar pentru protecție împotriva coronaviruslui ci și a smogului. Potrivit oficialilor, gradul de poluare este unul ridicat, chiar acum, la intrarea în noul an chinezesc.

Total
0
Shares
Total
0
Share