Iașiul s-a înnoit cu autobuze electrice - Focus Prima TV

Iașiul s-a înnoit cu autobuze electrice

Mai bine mai târziu decât niciodată, spune o vorbă. Și se aplică și în cazul autobuzelor electrice nou nouțe care au ajuns la Iași. Sunt 16 la număr și sunt făcute în Polonia. Schimbarea îi bucură pe cei din oraș, mai ales că vechile autobuze se stricau cam des. În plus, noile mașini sunt și prietenoase cu mediul.

Pe lângă noile mijloace de transport, Iașiul va avea și șase stații de încărcare rapidă și alte 20 de încărcare lentă. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 13,5 milioane de euro. Ieșenii care le-au folosit pentru prima oară au observat imediat diferența uriașă dintre vechile autobuze și cele electrice.

Aduse la Iași în urmă cu 3 luni, autobuzele au avut de parcurs un drum destul de lung până la ieșirea pe traseu.Înscrierea la Registrul Auto Român, înmatricularea, instruirea personalului de mentenanță și a conducătorilor auto, probe în traseu, probe de încărcare.

Reprezentanții companiei de transport public din Iași dau asigurări că vor mai fi aduse și alte mijloace de transport noi. Mulți ieșeni consideră că autobuzele electrice sunt un beneficiu pentru că cele vechi se stricau des.

Total
0
Shares
Total
0
Share