Imagine cu ambulanţe aşteptând la rând la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov – Medic: Situaţia e foarte gravă, nu sunt dispuse spitalele să intre în COVID şi noi şi UPU ne dăm de ceasul morţii – Focus Prima TV

Imagine cu ambulanţe aşteptând la rând la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov – Medic: Situaţia e foarte gravă, nu sunt dispuse spitalele să intre în COVID şi noi şi UPU ne dăm de ceasul morţii

News.ro

Spitalul de Boli Infecţioase Braşov este plin, iar medicii au ajuns în situaţia de a externa mai devreme cazurile de COVID-19 cu evoluţie bună sau de a trimite pe pacienţii cu forme de boală mai puţin grave la puţinele spitale din judeţ care mai au locuri libere pentru această patologie. O fotografie în care se văd ambulanţe aşteptând la rând a fost realizată vineri, la intrarea în unitatea medicală. Imaginea a fost distribuită pe Facebok şi de ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu, alături d euna similară, de la Spitalul ”Sf. Pantelimon”, din Bucureşti. ”Las aici două fotografii. Nu, nu sunt parcări de ambulanţe ci cozi în faţa unor spitale care tratează pacienţi Covid-19”, a scris ministrul pe Facebook.

În fotografia realizată vineri la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov se vede cum şapte autosanitare aşteaptă la intrarea în spital.Medicii de la acest spital lucrează sub presiune, în condiţiile în care adresabilitatea depăşeşte cu mult numărul de paturi existente în spital. 

„Externez pacienţi care sunt cu evoluţie mai bună sau trimit la spitale care primesc pacienţi cu evoluţie mai bună, care pot sta pe concentratoare, nu pe oxigen de perete şi care nu au nevoie de atât de mult oxigen – Sânpetru şi CFR, sunt cele două spitale care mai au ceva locuri libere – ca să pot primi din UPU alţi pacienţi mai grav. (…) Deci forţăm nişte externări pentru pacienţii care oricum trebuiau să fie externaţi pe luni, din câte am înţeles, să putem primi şi alţi pacienţi mai grav pentru că nu sunt locuri pe nicăieri, situaţia este foarte gravă. Nu sunt spitale care să intre în COVID, nu sunt dispuse spitalele să intre în COVID şi noi şi UPU ne dăm de ceasul morţii”, a declarat sâmbătă pentru News.ro, medicul Tatiana Meliceanu de la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov.Potrivit acesteia, toate cele 74 de paturi sunt ocupate.

„Unde spaţiul ne-a permis, cred că am pus două paturi în plus”, explică medicul.. Un singur medic face de gardă în tot spitalul. 

Total
0
Shares
Total
0
Share