Imagini greu de crezut la marginea Bucureștiului. Ce au văzut jurnaliștii de la Reuters care au mers pe teren cu șeful Gărzii de Mediu – Focus Prima TV

Imagini greu de crezut la marginea Bucureștiului. Ce au văzut jurnaliștii de la Reuters care au mers pe teren cu șeful Gărzii de Mediu

Agerpres

Aerul de multe ori irespirabil din București a atras atenția presei internaționale. Potrivit Reuters, capitala țării noastre are cele mai mari costuri pe cap de locuitor din Europa, din cauza poluării. Factura care include decesele, numărul de afecțiuni care au nevoie de tratament medical, zilele pierdute de lucru și alte criterii, s-a ridicat anul trecut la 6,3 miliarde de euro, conform unui raport al Alianței Europene pentru Sănătate Publică.

Jurnaliștii de la Reuters au mers pe teren cu șeful Gărzii de Mediu și au vrut să aflede ce se întâmplă toate acestea și cum poate România să asigure aer curat pentru locuitorii ei.

Hai, mai repede!
Cine e?
Garda de Mediu, cine să fie? Mai repede!
Hai, mă, că nu stăm toată ziua aici! Mai repede!
Cum ții copiii ăștia? Uite, câți copii! Îi ții în fumul ăsta?
Pune, mă, odată apă pe foc!
Pune, mă, apă! V-am zis mă să nu faceți baie acuma!

Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu: “Am găsit oameni foarte săraci, cu o situație materială precară, probleme sociale majore, fără acces la canalizare, la curent, fără străzi… ei sunt cei care fac munca cea mai simplă. În spate avem oameni care își permit sau companii care își permit, firme care își permit să aducă camioane de deșeuri. Vorbim despre o structură de crimă organizată care acționează în această zonă”.

Total
0
Shares
Total
0
Share