Împreună luptă cu boala nevăzută – Focus Prima TV

Împreună luptă cu boala nevăzută

Cele mai grele lupte nu sunt cu ceilalți, ci cu noi. Iar când nimeni nu te învață cum să le duci, uneori par pierdute înainte să înceapă. În lume, mii de adolescenți suferă în tăcere… de depresie. Și tot atâția părinți privesc neputincioși și nu înțeleg cum să-i ajute. Un ONG din România face un pas în față și le întinde o mână în speranța că ei, o vor întinde pe cea de-a doua.

Acesta este strigătul de durere, de neputință, al celei pe care până acum doi ani, o adolescentă o striga ”mama”. Astăzi, este doar Ilinca pentru că niciun dicționar din lume nu știe să explice cum se numește mama al cărui copil pur și simplu… nu mai este. Este mărturia pe care niciun părinte nu o poate asculta cu inima ușoară.

Georgia se confrunta cu o depresie cruntă. Avea doar 17 ani și deja fusese cel puțin o dată încercată de gândul de a-și lua viața. Simțea că lumea nu o înțelege, sau că ea nu înțelege lumea. Că nu ne aparține nouă, sau că noi nu-i aparținem ei. Dar a vrut ca gestul pe care-l face să ne fie lecție.

Georgia simțea că are nevoie de ajutor ca de aer dar nu știa să-l ceară. Striga cu toată puterea dar parca nimeni nu o auzea. Ca ea, sunt zeci, sute sau cine știe, poate mii de adolescenți. Care caută în fiecare zi ieșirea din acest HĂU pe care noi, cei din afară, îl numim depresie. Dar pe care ei, cei care sunt blocați acolo, îl simt ca pe un război… cu lumea, cu temerile, cu ei înșiși. În ajutorul vocilor care luptă să se facă
auzite, vine asociația ZI DE BINE, care pe 31 ianuarie va lansa o platformă pentru ei. Acolo, vor găsi sprijin, specialiști, prieteni sau măcar locul în care să-și spună durerea fără să se simtă judecați.

Datele unui studiu făcut în urmă cu doi ani arată că 8 din 100 de liceeni s-au gândit la sinucidere. În realitate, numărul lor ar putea fi mult mai mare. Pentru că acești adolescenți care simt în fiecare zi că le fuge pământul de sub picioare, aleg să tacă. Melania Medeleanu, cea care s-a gândit să le fie alături
în lupta asta, n-are un mesaj pentru ei, ci pentru cei care lear putea fi salvare dacă ar deschide mai larg ochii.

Total
0
Shares
Total
0
Share