Imunitate parțială pentru cei vindecați – Focus Prima TV

Imunitate parțială pentru cei vindecați

Număr record de decese din cauza Covid 19, într-o singură zi, în Statele Unite! Aproape 3900 de americani și-au pierdut viața din cauza noului coronavirus, în timp ce numărul infectărilor noi ajunge la 234 de mii. În Europa, guvernele aplică noi restricții pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Franța a anunțat deja interdiciția de circulație pe timpul nopții, iar Londra a amânat până luni prezentarea unui
test negativ.

Românii care merg în acest sfârșit de săptămână în Marea Britanie nu trebuie să prezinte un test negativ covid, valabil cel puțin de trei zile. În schimb, de luni, ei sunt obligați să aibă acest test pentru a li se permite accesul în regatul Unit. Savanții britanici au descoperit că persoanele care au fost deja infectate cu Covid-19 beneficiază de o anumită imunitate.

De asemenea, experții au reușit să explice unele simptome ale pacienților vindecați, și care sunt temporare, cum ar fi dureri de cap și privire încețoșată. Acestea ar fi provocate de deteriorarea vaselor de sânge mici ale creierului dar nu a celulelor nervoase.

În Spania, cadrele medicale sunt copleșite de avalanșa de cazuri zilnice de covid dar și de alte afecțiuni, mai ales că peninsula iberică a fost lovită de un val de frig.

La două săptămâni de la sărbătorile de iarnă, Spania se confruntă cu o nouă creștere a numărului de cazuri de Covid de la o zi la alta. Totuși, autoritățile de la Madrid nu se grăbesc să impună o nouă carantină, așa cum au procedat oficialii din Portugalia.

Și micii patroni italieni sunt îngrijorați, mai ales că Italia a fost una dintre cele mai grav lovite țări de coronavirus.

Franța aplică de mâine cea mai lungă interdicție de circulație pe timp de noapte din Uniunea Europeană. Francezii nu pot ieși pe străzi fără motiv solid între orele 6 seara și 6 dimineața, iar toate magazinele trebuie să se închidă la 6 seara.

SUEDIA, care la începutul pandemiei a ignorat măsurile de siguranță sanitară adoptate de celelalte state europene, se regăsește acum într-o situație critică. La o populație de 10 milioane de locuitori, sunt peste 10 mii de decese din cauza Covid-19 și peste jumătate de milion de infectări, iar populația este nemulțumită de modul în care guvernul a administrat criza sanitară.

Guvernul încă nu a decis închiderea magazinelor și a sălilor de sport, deși rata de răspândire a virusului a crescut.

Total
0
Shares
Total
0
Share