Imunizarea prin vaccin, diferită de trecerea prin boală – Focus Prima TV

Imunizarea prin vaccin, diferită de trecerea prin boală

Faptul că ați fost infectat cu Covid 19 nu vă garantează faptul că nu veți trece din nou prin boală. Puteți face chiar o formă mai severă, spun medicii. Și acesta este doar unul dintre multele motive pentru care vă recomandă vaccinarea anti Covid. Medicul Cătălin Apostolescu a oferit jurnaliștilor Prima TV explicații clare privind diferența dintre imunitatea pe care ne-o dă vaccinarea și imunitatea pe care o putem avea sau nu, după ce trecem prin boală.

Tot mai multe persoane spun în spațiul public că refuză vaccinarea anti covid pe motiv că au fost deja infectați cu sars cov 2 și că astfel au căpătat anticorpi. Medicii le demontează teoria cu argumente științifice.

Medicul Cătălin Apostolescu explică faptul că vaccinul ne poate oferi o imunitate mult mai puternică decât cea dată de boala în sine. În plus, studii recente au arătat că imunitatea dată de vaccin ar dura mai mult decât cea dată de boală, însă nu este stabilită deocamdată o perioadă standard de timp.

În prima zi de vaccinare anti-covid în România, 960 de cadre medicale au primit serul anti covid 19. Vaccinarea cadrelor medicale în toate cele 10 spitale din linia 1 continuă și astăzi, dar și mâine. Următoarea tranșă de vaccin este așteptată mâine în țară. Este vorba despre o cantitate de 150.000 de
doze.

Total
0
Shares
Total
0
Share