În linia întâi, cu mijloace rudimentare - Focus Prima TV

În linia întâi, cu mijloace rudimentare

Din 850 de pacienți infectați cu noul coronavirus, doar 8 au murit de la începutul pandemiei și până acum la Spitalul din Abrud, județul Alba. Dedicația și sacrificiile personalului au făcut posibil acest miracol. La începutul lunii aprilie vă prezentam, la Focus, povestea unități medicale din mica localitate din Apuseni. Atunci angajații spitalului au improvizat prin mijloace proprii o stație de oxigen, care le-a permis să salveze atâtea vieți. Impresionați de reportajul de la Prima Tv, în ajutor au sărit atât românii, cât și străinii, care au făcut donații pentru modernizarea spitalului.

3 găuri, care leagă 6 butelii de oxigen, sunt săpate în pereții clinicii din Abrud. De două ori pe zi, muncitorii care le alimenteaza ajung la poarta spitalului și încep încărcarea. O mare parte din oxigenul atât de necesar pacienților covid este donat gratuit de un patron care a avut și el soția bolnavă și a upraviețutit. Conducerea spitalului cere de ani de zile ministerului o stație de oxigen. Degeaba, insă! Așa începea reportajul din aprilie, despre situația ireală de la Spitalul Alexandru Borza, din Abrud. Povestea unității medicale a impresionat multă lume. Astfel, tocmai din Italia s-au primit zeci de paturi noi pentru pacienți, iar echipa emisiunii Sănătate cu Stil de la Prima tv, a asigurat un transport de saltele care a ajuns deja in Abrud.

Abrud este o localitate mică din munții Apuseni. Nevoile spitalului sunt însă mari: aparatură medicală, paturi, saltele, lenjerii.

Și autoritățile locale sunt alaturi de conducerea spitalului.

În afară de investițiile în aparatură și mobilier, spitalul mai are nevoie și de personal suplimentar.

În momentul de față, la Spitalul Alexandru Borza din Abrud sunt internați 14 bolnavi de covid. Mulți dintre ei sunt
conectati la aparatele de oxigen alimentate de instalația creata de medicii locali și avizată de către DSP.

Total
0
Shares
Total
0
Share